Veckans tips för en giftfri vardag – tandborste i bambu

4 (1)

Foto: Humble Brush

I vår familj är det en vara som går åt. Min son biter gärna på den och stråna böjer sig och blir mjuka vilket innebär att vi byter ut dem var 2-3 månad. Det är såklart tandborsten jag syftar på. Tankar kring våra tidigare tandborstar i plast har varit många. ”Kanske små plastpartiklar nöts av och hamnar i min sons kropp? Vad är det för plast egentligen och kan det vara skadligt?”

När jag då fick tips om att det finns tandborstar av trä kändes det som en självklarhet att vid nästa inköp satsa på dessa till barnen. Märket heter Humble Brush och är ett svenskt företag som säljer tandborstar gjorda av naturmaterialet bambu. Det är lätt att fatta tycke för företaget då de profilerar sig att ansvar för både miljö och människa. Till exempel så skänker de en tandborste till människor i behov av tandvård för varje såld tandborste. En fin affärsidé tycker jag.

Hur är tandborstarna då i kemikaliesynpunkt? Enligt företaget själva är stråna gjorda av nylon, en plastsort som tillhör de mindre problematiska, de innehåller till exempel inte Bisfenol-A (BPA). Själva skaftet är gjort av naturmaterialet bambu som är komposterbart och giftminimerat.

Hemma hos oss förvaras numera tandborstarna i en kopp av porslin. Än så länge har de hållit bra, men enligt företaget själva ska de bytas ut var tredje månad.

DSC_0758


Källa: Humble Brush 

Du kanske också gillar...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>