Veckans tips för en giftfri vardag – ekologisk mat gör skillnad

Jag är ständigt på jakt efter bra argument som kan användas när jag pratar med andra om giftminimering till vardags. Jag har själv varit igenom ”eko-resan”, dvs. gått från att bara handla ekologisk mjölk och bananer till att numera köpa det mesta ekologiskt.

Då känns det så bra när det kommer bevis på att det faktiskt gör skillnad. Coop* har tagit fram en video där de berättar om ett experiment som gick ut på att mäta halterna av bekämpningsmedel i blodet hos en familj, före och efter deras eko-resa. Testet visade att både antalet bekämpningsmedel och halten av dessa minskade i urinen hos dessa personer.

Ytterligare ett argument för oss som försöker inspirera vår omgivning och hoppas detta kan påverka fler att se nyttan med att handla mer och mer ekologiskt! Läs mer om hur du kan tänka när du ska prioritera dina ekologiska inköp i vårt tidigare inlägg ”Så får alla råd med ekologisk mat”.


Källa: *Coop ”Ekoeffekten” i samarbete med  IVL Svenska Miljöinstitutet.

Du kanske också gillar...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>