Giftminimerade höstskor

Så var hösten här och dags för mig att köpa nya skor. I och med min ökade medvetenhet och intresse för att hitta produkter som är bra både ur ett hälso- och miljöperspektiv ville jag denna gång se till att de skor jag valde höll måttet utifrån båda dessa kriterier.

Förra året fick båda mina barn Kavat skor i vegetabiliskt garvat skinn som jag har varit jättenöjd med. Så mitt naturliga val skulle vara att satsa på ett par Kavat boots även till mig själv. Dock tycker jag att deras priser på skor till vuxna ligger lite i överkant och jag ville därför undersöka andra alternativ.

Det ledde mig in på Ellos hemsida och deras serie ”Conscious Choice”. De har fem dam-modeller i vegetabiliskt garvat skinn och med vattenbaserat lim. Priset ligger på nästan hälften av vad ett par Kavat skor skulle kosta så därför bestämde jag mig för att slå till.

Så här fina är mina nya skor i vegetabiliskt garvat skinn från Ellos Conscious Choice serie.

Så här fina är mina nya skor i vegetabiliskt garvat skinn från Ellos Conscious Choice serie.

Nu har jag haft skorna ett tag och de är dessutom mycket sköna. För hållbarhetens skull smörjer jag in dem med Kavats Eco vax som är baserat på vegetabiliska oljor.

Naturligt eco vax för att hålla vattentåligheten.

Naturligt Eco vax för att hålla vattentåligheten.

Dela gärna med er av era bästa tips på hållbara och giftminimerade skor i kommentarsfältet nedan!

Du kanske också gillar...

1 svar

  1. Eva skriver:

    Jag har köpt kromfria skinnskor ifrån Brako hos Skoforum till mig själv. Har varit väldigt nöjd med dom sedan i våras.

    För att utöka maknaden av kromfria barnskor har jag tagit över verksamheten att sälja Froddos skor i Sverige. Tillverkade inom EU i kromfritt skinn och vattenbaserat lim.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>