Fråga experten – få svar på dina egna frågor

Foto 2015-06-05 19 50 502

Nu får äntligen ni läsare chansen att få svar på era egna frågor kring barn och kemikalier! I samarbete med en expert inom området kommer vi att besvara läsarfrågor här på bloggen.

Vi är glada och stolta över vårt samarbete med vår expert, Ellen Ingre-Khans som är doktorand på avdelningen för miljövetenskap och analytisk kemi på Stockholms Universitet. Ellen är också en av grundarna till webb-appen ”Vara utan fara” som vi tidigare rekommenderat i ett av våra veckans tips.

Att ställa en fråga är enkelt, mejla bara till experten@kemikaliesmart.se, så väljer vi efterhand ut frågor som besvaras här på bloggen.

Med förhoppning om spännande frågor från er läsare och ny kunskap!

Vill du veta mer om Ellen?
Ellen fråga experten

Ellen Ingre-Khans – doktorand på Stockholms universitet

”Jag är intresserad av hur vi använder oss av kemikalier i samhället, vilka effekter det kan ha på människors hälsa och miljön samt hur kemikalier regleras i lagstiftningen. Jag doktorerar sedan 2014 på Stockholms universitet på institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi och forskar på implementeringen av den europeiska kemikalielagstiftningen REACH som trädde i kraft 2007. Jag har studerat miljövetenskap med inriktning kemiska miljörisker vid Lunds universitet.

Tillsammans med min kollega Linda Molander har jag utvecklat appen Vara utan fara som informerar konsumenter om problematiska ämnen i varor som vi använder i vår vardag. Arbetet med appen finansierades av Formas och lanserades 2013.”

Du kanske också gillar...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>