Axfood gav felaktigt svar angående kaviartuber

I samband med att vi lanserade bisfenol-guiden frågade jag Axfood om deras egna märken Garant och Eldorado och om deras kaviartuber innehåller någon bisfenol. Jag fick till svar att tuberna INTE gör det. Sen fick jag höra från en av våra läsare att hon hade fått ett annat svar så jag ringde Axfoods kundtjänst för att reda ut hur det egentligen låg till.

Det visade sig vara så att de jobbat med att få till en bisfenol-fri lösning, men att de nya tuberna inte gått igenom de så kallade hållbarhetstesterna där man vill säkerställa att materialet håller tätt då tuben kläms, viks eller rullas. Som tidplanen ser ut nu kommer de tidigast att kunna lansera bisfenol-fria tuber efter sommaren.

Så för er som trott att Garant och Eldorados kaviartuber är bisfenolfria måste jag tyvärr meddela att så är INTE fallet. Vi har uppdaterat guiden i enlighet med detta. Vi kommer också följa upp detta efter sommaren och förhoppningsvis blir Axfood då den första producenten av bisfenol-fri metalltub till kaviar.

Sista kaviartuben på ett tag åker i soporna.

Verkar inte finnas någon bisfenol-fri kaviartub i dagsläget.

Du kanske också gillar...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>