Veckans tips – kolla in vår Bisfenol-guide

bordet_750x484

För cirka två månader sedan upptäckte vi att kaviartuber innehåller det hormonstörande ämnet Bisfenol A. Denna upptäckt, som fick stor respons i sociala medier, gav oss idén till Bisfenol-guiden. I denna guide listar vi produkter tillsammans med information om de innehåller någon bisfenol eller ej. Vi jobbar kontinuerligt med att fylla på guiden med information och ni som läsare kan bidra genom att ni frågar företagen om deras produkter innehåller någon bisfenol eller inte. Det kan vara allt från glasburkar, där locken är en potentiell källa till bisfenoler, till konservburkar och ”klämmisar” i plast.

Jag vill nu tipsa dig om att vi har över 30 produkter i guiden och vi fortsätter fylla på kontinuerligt när vi får ny information från er läsare. Så om du vill minska ditt barns exponering för detta hormonstörande ämne, och funderar på om någon förpackning hemma hos dig innehåller just bisfenoler, kolla först om produkten finns med i guiden. Om inte, använd vårt standardmejl och skicka till tillverkaren direkt! På så sätt kan vi tillsammans bygga upp en kunskapsbas som guidar oss till rätt produkter för en giftminimerad vardag och samtidigt visa företagen att frågan är viktig.

Jag vill dessutom passa på att rikta ett stort tack till de läsare som redan har bidragit till att fylla på guiden. Med förhoppning om att den ska fortsätta växa framöver!

Du kanske också gillar...

1 svar

  1. Vickan skriver:

    Tummen upp – mycket bra arbetat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>