Veckans tips för en giftfri vardag – ekologiska vårvantar

Jag har länge varit sugen på att köpa något till barnen i kokt ull, ett material som jag läst och hört mycket gott om. Kokt ull innebär att ullen kokas i hett vatten vilket gör att den krymper och blir tätare och kompaktare än vanlig ull. Våren är här och behovet att vårvantar är ett faktum. Då tog jag min chans att testa detta material och köpte tumvantar till barnen av märket Disana.

Disana är ett tyskt företag som gör kläder, vantar, mössor, med mera i ekologiska material. De använder ekologisk ull, bomull och silke i sina produkter. Många produkter är även GOTS-märkta.

Just dessa vantar köpte jag på varelse.se och dessutom på rea. De har ett praktiskt snöre som håller ihop vantarna så de inte tappas lika lätt.  Vantarna passar bäst en torr dag då de trots allt inte är helt vattentäta. Än så länge är jag mycket nöjd med mitt köp och barnen älskar dem.

Läs mer om Disanas produkter på http://www.disana.de/en/

IMG_3040 IMG_3041

Du kanske också gillar...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>