Veckans tips för en giftfri vardag – ekologiska underställ till barnen

veckans tips

Ja trots att kylan inte slagit till ordentligt än så tror jag många kanske planerar en tur upp till fjällen antingen över nyår eller någon gång nästa år. Eller bara behöver bra kläder för barnens utevistelse. Därför tänkte jag att det vore ett bra tillfälle att tipsa om två bra ställen att inhandla underställ till barnen. Jag skulle varmt rekommendera att satsa på ett underställ i ekologisk ull. Det är ett fantastiskt material som både håller värmen, andas och håller barnen torra. Just det första lagret närmast kroppen anser jag också är viktigast att försöka giftminimera då huden, som är vårt största organ, tar upp oönskade ämnen som kan finnas i just textil.

Mitt första tips är Näva Ekotextil där jag i år handlade mina underställ till barnen. Tänk på att storlekarna är ganska små så satsa på en lite större storlek än vad du vanligen köper.

Mitt andra tips är Nostebarn som är något dyrare, men har kläder av bra kvalitet av ekologisk obehandlad ull.

Dela gärna med er av era tankar kring just underställ och om det finns andra bra ställen att inhandla underställ!

Barnens underställ i år kommer från Näva Ekotextil. Vi passade även på att köpa ekologiska ullstrumpor därifrån.

Barnens underställ i år kommer från Näva Ekotextil. Vi passade även på att köpa ekologiska ullstrumpor därifrån.

 

Du kanske också gillar...

1 svar

  1. Händelsevis skriver:

    Vi har dessa: https://lotuseco.se/shop/ekologisk-ullunderbyxa-baby-solgul från Engla och är jättenöjda med dem! Dessutom är LoutsEco en trevlig affär med schyst utbud helt igenom :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>