Veckans tips för en giftfri vardag – doppresent

Jag har alltid tyckt att det varit svårt att hitta en bra doppresent. Det ska ju vara något speciellt, lite extra fint och något som barnet kan ha nytta av länge. Den senaste tiden har jag fått upp ögonen för en svensk designer som säljer allt från tapeter till sängkläder. Hon heter Charlotta Sandberg och driver företaget Majvillan.

Tillbaka till doppresenten. Jo, mitt tips till er är alltså hennes GOTS-märkta sängkläder som finns till spjälsäng, vagn och enkelsäng. Allt i 100% ekologisk GOTS-märkt bomull. Vi har i ett tidigare inlägg skrivit och tipsat om att det är viktigt att prioritera giftminimering på de platser där barnen spenderar mycket tid och sängen är ju en sådan plats. Därför ska man gärna se till att sängkläder är av ekologiskt material och gärna GOTS-märkta.

Mönstren är fantasifulla och vackra, med namn som Körsbärsdalen, Slottsträdgården och Drakhimlen. Sängkläderna kommer i en praktisk väska i samma tyg, som även den är gjord av GOTS-märkt bomull, och kan fungera som en handväska till barnens lek.

Du hittar hennes kollektioner på Jollyroom.se, Lekmer.se (även i Lekmer butiker) och på Hemtex (på nätet och i vissa butiker).

Har ni några andra bra doppresent-tips att dela med er av?

DSC_0655

Drakhimlen sängkläder för enkelsäng

DSC_0659

Slottsträdgården sängkläder för spjälsäng


Detta inlägg är inte sponsrat utan bygger på mina personliga åsikter.

Du kanske också gillar...

1 svar

  1. 20 november, 2015

    […] varför inte önska dig ett bäddset i doppresent? Vi har tidigare även skrivit om hur du får till en giftminimerad säng till dina barn. Kolla […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>