Veckans eko – snabba mellanmål till barnen

Ekologisk mat har länge varit en prioriterad fråga för mig och min familj. När jag väljer ekologisk mat får mina barn i sig färre rester av bekämpningsmedel och eventuella andra otrevliga kemikalier. Men vad kan man då enkelt och snabbt göra för nyttiga ekologiska mellanmål till barnen som inte heller är allt för dyra? Här kommer mina tre favoriter!

Skivad ekologisk banan med kanel. Konventionellt odlade bananer besprutas hårt och de som jobbar på odlingarna är extremt utsatta. Det har visat sig att de bekämpningsmedel som används kan ge arbetarna och deras barn nervskador. I den ekologiska varianten får inga kemiska bekämpningsmedel användas. Jag är verkligen glad över att fler och fler butiker väljer att endast sälja ekologiska bananer. Så skiva en ekologisk banan, lägg upp på ett fat och strö över lite kanel och servera!

Ekologisk torkad mango. Klipp i bitar till de minsta, supergott och enkelt! Helt klart bättre än godis. Urtekram är min favorit, helt utan tillsatser.

Ekologiska vindruvor. Enkelt och färdigt, men med sitt tunna skal och sin hårda besprutning kan de kemiska bekämpningsmedel som använts inte sköljas bort från denna frukt. Välj därför ekologiskt när du ger detta till dina barn. Jag vet att det kan vara svårt att få tag på, men då kanske det är läge att välja något annat. Samma sak gäller för russin.

Så njut av känslan att ge dina barn kemikaliesmarta alternativ och de får dessutom massor av C-vitamin på köpet. Kan behövas inför kommande vabruari!

mellanmål vinddruvor och mango

mellanmål banan

Du kanske också gillar...

4 svar

 1. Yvonne swerre skriver:

  Jätte intressant. Vilka bra tips ni ger till barnfamiljer. Jag funderar på att mani inte får glömma att det fortfarande finns ekologiskt odlat svensk frukt (närodlat ) att köpa så här sent på säsongen och det också kan serveras på ett trevligt sett till barnen. Lycka till med er blogg! hälsningar yvonne

  • Hanna Hanna skriver:

   tack Yvonne! bra tips med äpplen och att även få med perspektivet närodlat när man gör sina inköp, så gör man även miljön en tjänst.

 2. pernilla skriver:

  synd att så förbaskat mycket skit i vindruvorna även om de är ekologiska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>