Så här hittar du GOTS-märkta kläder på Polarn O. Pyret

Efter att ha fått upp ögonen för GOTS-märkning av kläder har jag upptäckt att det inte är helt lätt att, när jag väl är i butiken, hitta de plagg som faktiskt är GOTS-märkta. Butikerna har oftast en egen märkning, t.ex. ECO eller Organic, där endast vissa av dessa plagg är GOTS-märkta.  Dessutom har jag märkt att personalen oftast inte heller har så bra koll utan det är upp till kunden själv att leta runt bland kläderna. Jag tänkte därför dela med mig av några enkla tips för er som vill hitta GOTS-märkta kläder på Polarn O. Pyret.

Generellt

Enligt butikens kundtjänst är alla Polarn O. Pyrets basplagg  i röd- och blåvitrandigt samt enfärgade röda, blå och vita plagg GOTS-märkta. Finns även vissa GOTS-plagg i deras övriga sortimentet, främst natt- och underkläder.

I butiken

Om du inte ska köpa något av ovan basplagg måste du själva leta efter plagg med GOTS-symbolen. Börja med att titta efter kläder som är märkta med ett moln (Polarn O. Pyrets miljösymbol). Den symbolen finns både på lappen högst upp på plagget och på baksidan av prislappen.

DSC_0080_2

När du väl hittat ett plagg du gillar med denna symbol,  måste du kolla att just ditt specifika plagg är GOTS-märkt (alla Polarn O. Pyrets miljömärkta kläder är inte GOTS-märkta). Det säkraste då verkar vara att titta efter GOTS-symbolen i tvättrådsetiketten.

DSC_0081_2

I e-butiken

I e-butiken skriver de i dagsläget inte ut vilka plagg som är GOTS-märkta. Så vill du handla GOTS-märkta plagg på nätet hos Polarn O. Pyret är det än så länge bara att hålla sig till basplaggen. Kundtjänst säger att dom hoppas kunna få in märkningen per plagg ”så snart som möjligt”.

Detta var några enkla saker jag fick lära mig efter förra veckans research på nätet och gårdagens shoppingtur. Jag passade dessutom på att fynda två GOTS-märkta pyjamaser till mina barn på rean. Underbart mönster och superbra med ärm- och benslut som går att vika upp, då kan de användas mycket längre än en vanlig pyjamas.

Hoppas dessa små råd underlättar för dig i din jakt efter giftfria kläder till dina barn!

DSC_0064

Härlig GOTS-märkt pyjamas!

Du kanske också gillar...

1 svar

  1. Emelie skriver:

    Det är samma dektektivarbete som gäller på Lindex. Personalen har oftast noll koll när man frågar efter GOTS-märkta kläder och säger att det har de nog inte…. Men jag har hittat att de har en grönt runt märke med sustanible choice som finns på typ samma ställe som POPs moln. En del av dessa sustaineble choice-kläderna är även GOTS-märkta. Finns bland både barn- och damkläder.
    H&M har nå annat, men tror inte jag sett GOTS där än. Kappahl kommer jag inte ihåg alls nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>