Kemikaliesmart lek med hemmagjord väska och plånbok

Jag är ständigt på jakt efter giftfria leksaker och älskar att pyssla. I och med att min kunskap ökat har jag insett att jag inte skulle kunna ge mina barn en av mina gamla handväskor som leksak eller till utklädnad. Detsamma gäller för plånböcker. De främsta orsakerna varför jag inte kan tänka mig det är vetskapen om att skinn och läder kan innehålla tungmetaller och andra gifter som kommer från den traditionella garvningsprocessen. Även läderimitation kan innehålla tungmetaller som bly, kadmium och krom. Om man dessutom tänker på vad som har varit i en plånbok så är det ju bland annat kvitton som vi vet innehåller Bisfenol A (BPA), ett hormonstörande ämne som jag inte vill exponera mina barn för.

Därför är det bästa kemikaliesmarta och giftfria alternativet för mig att sy väskor och plånböcker till barnen på egen hand och gärna av ett tyg som är märkt med GOTS. Det garanterar att råvaran är ekologisk odlad och att det inte använts några farliga ämnen i tillverkningsprocessen av tyget. Idag gjorde jag så äntligen en handväska och en plånbok till mina barn. Här ser ni resultatet. Det var enklare än jag trott! Klipp och sy och voilà!

Trevlig helg och fredagsmys!

DSC_0702

Kemikaliesmart lek i prickigt tema!

DSC_0708

Leksakspengar i trä från BR.

DSC_0713

Knapp i trä från Panduro.

DSC_0718

Min son älskar att samla kastanjer. Det här blir en perfekt förvaring för dem.


Källor: Testfakta (Skadliga tungmetaller i mobilfodral och plånböcker)

 

Du kanske också gillar...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>