Fredagsmys på Tekniska museet!

Idag var jag med barnen på Tekniska museet i Stockholm. ”Robotmuseet” kallar min son det. Han älskar robotar just nu och ja, det fanns en hel del spännande att utforska!

Retoy passade på att göra reklam i lekhörnan för de lite mindre barnen. Eko-etiska leksaker utvalda och producerade med både hänsyn till människor och miljön. ”Hos oss får barn leka sig till en bättre värld”. Så fint och poetiskt på något sätt.

imageimage

Jag älskar att titta i presentbutiker när jag är på museum. Det brukar alltid finnas ett bra utbud med lite udda och bra saker. Mycket plastigt och elektronik tyvärr, men ack den som ger sig. Tillslut hittade jag en robot i rostfritt stål. Det är egentligen en tesil, men det spelar ju ingen roll. Mina barn blev överlyckliga. Hittade även ett set med två porslinsrobotar (salt och pepparkar). Fyra robotar för 200 kr – inte illa! Jag vill med dessa exempel visa att det går att hitta giftminimerade leksaker med lite kreativt tänkande utanför de traditionella ramarna. Jag passar på så länge barnen är små och nöjer sig med dessa.

Lekfulla och öppningsbara tesilar i rostfritt stål sätter igång fantasin hos barnen.

Lekfulla och öppningsbara tesilar i rostfritt stål sätter igång fantasin hos barnen.

Salt och pepparkar där jag tagit bort plastpluppen i botten. Fungerar mest som prydnad men kan tas fram då och då för lek.

Salt och pepparkar där jag tagit bort plastpluppen i botten. Får vara mest som prydnad men kan tas fram då och då för lek.

Robotpatrullen åker rymdskepp...

Robotpatrullen åker rymdskepp…

Nästa vecka kanske många har sportlov och jag kan varmt rekommendera Tekniska museet. Hoppas ni får en härlig fredagskväll med mycket mys och umgänge!

Du kanske också gillar...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>