De bästa enkla tipsen för giftminimering hemma

Idag var jag och Hanna på Miljödagen, som ordnas av Sveriges Ingenjörer. Årets tema var ”Rena varor för hållbar utveckling” och Ethel Forsberg (författar till ”Makt, plast, gift och våra barn”) var en av flera talare. Hon höll ett inspirerande föredrag och delade med sig av många tips på hur man kan minska mängden oönskade kemikalier hemma och därmed sina barns exponering. Här kommer hennes topp tre tips.

  • Satsa på varor med miljömärkning, alltså Svanen, Bra Miljöval etc. Och KRAV och EU-bladet när det kommer till mat. Då undviker du de värsta kemikalierna.
  • Gör dig av med alla gamla plastleksaker. Med gamla menar Ethel äldre än 4-5 år. Så rensa bland leksakerna nu!
  • Vädra! Luften ute är garanterat bättre än den inne så vädra gärna barnens rum ofta – enkelt och gratis. Jag försöker göra det innan mina barn ska sova, ett kort tvärdrag på några minuter och sedan är luften mycket friskare.

Som ni ser är detta enkla och tydliga saker för att skapa goda vanor och en giftfri miljö för dig och din familj! Vi brukar säga att små steg gör stor skillnad, och jag hoppas att ni hänger på och är både medvetna föräldrar och konsumenter, då vi vet att lagstiftningen är för långsam och inte skyddar våra barn tillräckligt.

Du kanske också gillar...

1 svar

  1. 28 januari, 2015

    […] även mot slutet konkreta tips till alla som vill förändra på hemmaplan (läs vårt inlägg ”De bästa enkla tipsen för giftminimering hemma” för att se Ethels topp tre […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>